Regio Gent op facebook

Regio Gent Vrienden van Cuba

Lees de laatste nieuwsbrief van de Regio Gent !

In de regio Gent waait al geruime tijd een frisse wind:

Onder het voorzitterschap van Johnny Goethals was er een project “Hulp aan Tarara” dat het Cubaans opvangcentrum voor zieke Tsjernobylkinderen steunde.
Michel Vanhoorne organiseerde een geldinzameling voor het project  “Gezondheid en Arbeid in Cuba”, waardoor men apparatuur kon aankopen voor het Nationaal Instituut voor de Gezondheid van de Werkers.
Tenslotte was er het project  “Ziekenhuisbedden voor Cuba”,  waarbij bedden en ander materiaal uit verschillende Gentse ziekenhuizen naar Cuba konden worden gestuurd.
                  Gent 3
Nieuwe bestuursleden zetten hun schouders onder de voortzetting van dit laatste project en als klap op de vuurpijl verkreeg Marc Wuytack een fikse subsidie van de Nationale Loterij waardoor nu in totaal een tiental extra containers met ziekenhuismateriaal naar Cuba zullen kunnen gestuurd worden. Enkele zijn al vertrokken en telkens konden we rekenen op heel wat medewerkers om te helpen laden. Onlangs vertrok zelfs een speciale container met werkgerief (gaande van verf en cement tot ladders, ramen, wc-potten, enz.) voor de brigade “Carlos Habré”: 23 vrijwilligers gaan immers in februari 2010 in Cuba een bejaardentehuis renoveren. Marc W. en Raymond Verbinnen rustten niet voor ze het nodige materiaal van gulle sponsors kregen.

Naast al deze praktische hulp organiseren de Vrienden van Cuba Regio Gent ook regelmatig een debat bijvoorbeeld over het economische embargo op Cuba of in oktober 2009 over de “Cuban 5”, met Olga en Adriana, echtgenotes van twee van hen. Of we tonen een film, zoals “Sicko” van Michael Moore.

En er is meer. Onze huisfotograaf en bestuurslid Regi Rotty hield een succesvolle fototentoonstelling over Cuba en Mireille Lefever en Yola Ooms zorgen voor “actief vrouwelijk geweld” in het bestuur.

              Gent Kerstmarkt

Bovendien zijn we ook present bij allerlei activiteiten van andere organisaties (zoals bijvoorbeeld een stand aan het einde van de 1 mei-stoet), kwestie van de vereniging zoveel mogelijk in de kijker te zetten. Met diezelfde bedoeling liepen we in 2007 zelfs mee in de Gentse Feestenstoet, een jaar later hadden we een stand op de alternatieve kerstmarkt van Gent en in 2009 schonken we een bescheiden bedrag aan “Music for life” van Studio Brussel, waardoor het spandoek van de VVC uitgebreid in beeld kwam.

                    Gent 2
Al wie iets wil doen voor Cuba kan op onze medewerking rekenen. Zo hielpen we bijvoorbeeld Sofie De Wulf, die in Cubaanse dorpen de kinderen actief met theater wou laten kennismaken.
En er mag zelfs ook al eens gefeest worden : het afgelopen jaar vierden de VVC Gent hun derde “Noche Cubana”, een eet-, drink- en dansfestijn om geld in het laatje te brengen.  

Met al deze activiteiten verzamelen we meteen ook de nodige “punten” om jaarlijks van de Stad Gent een subsidie te krijgen.

Kortom: de Vrienden van Cuba Regio Gent leeft !

Gents bestuur

Wie zin heeft om mee te werken of in het bestuur wil verkozen worden, slechts één adres of telefoonnummer:

Marc Wuytack
Tel.: 0476/65.22.40
vvc.regiogent@gmail.com